Kleuren

Ben je een enthousiaste cross- of enduromotorrijder die altijd op zoek is  om je motor nog unieker te maken? Stel je voor dat je je motor kunt voorzien van opvallende en duurzame koelslangen die niet alleen topprestaties leveren, maar ook je persoonlijke stijl weerspiegelen. Dat kan nu! Ontdek onze exclusieve collectie van silicone koelslangen die verkrijgbaar zijn in maar liefst 12 verschillende kleuren en aan te passen zijn aan je gepersonaliseerde wensen.


Met onze unieke collectie van 12 verschillende kleuren, kun je nu je motor een persoonlijke touch geven. Of je nu houdt van gedurfd rood, stoer zwart, levendig groen of een andere opvallende kleur, we hebben iets dat bij je past. Laat je motor eruit springen en wees de blikvanger op elk circuit.


SILICONE KOELSLANGEN

Onze siliconen koelslangen zijn de ideale keuze voor wie op zoek is naar duurzame en betrouwbare slangen. Gemaakt van hoogwaardig silicone materiaal, zijn ze bestand tegen extreme temperaturen en chemische corrosie. Of u nu uw koelsysteem wilt upgraden of repareren, onze siliconen koelslangen zullen u niet teleurstellen. Beschikbaar in verschillende n kleuren, passen ze naadloos bij uw sticker set.

Productie proces

Silicone koelslangen worden geproduceerd door een combinatie van verschillende productieprocessen. 

  1. Grondstofselectie: De eerste stap is het selecteren van hoogwaardige siliconenrubbergrondstoffen die voldoen aan de gewenste specificaties en vereisten van de koelslangen.

  2. Mengen en voorbereiden: De geselecteerde siliconenrubbergrondstoffen worden gemengd met verschillende additieven, kleurstoffen en versterkingsmaterialen om de juiste eigenschappen te verkrijgen, zoals flexibiliteit, duurzaamheid en hittebestendigheid.

  3. Extrusie: Het mengsel wordt vervolgens in een extrusiemachine geplaatst. De extrusiemachine perst het mengsel door een mal met de gewenste vorm en afmetingen van de koelslangen. Hierdoor wordt het siliconenrubber gevormd in de vorm van een continue slang.

  4. Koeling en uitharding: De vers gevormde siliconenslang wordt door een koelsysteem geleid om de temperatuur te verlagen en de uitharding te versnellen. Het uithardingsproces zorgt ervoor dat het siliconenrubber zijn definitieve vorm behoudt en de gewenste eigenschappen verkrijgt.

  5. Snijden en afwerking: Na het uitharden wordt de continue siliconenslang op de gewenste lengte gesneden en verder afgewerkt. Eventuele onvolkomenheden worden bijgesneden en de uiteinden van de slangen kunnen worden voorzien van fittingen of koppelingen, afhankelijk van de toepassing.

  6. Kwaliteitscontrole: Elk geproduceerd stuk ondergaat een strenge kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de specificaties en normen voor de beoogde toepassingen.

  7. Verpakking en distributie: Na succesvolle kwaliteitscontrole worden de silicone koelslangen verpakt en klaargemaakt voor distributie naar klanten en leveranciers.

Het productieproces kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de ontwerpen en de productiecapaciteit van het bedrijf dat de silicone koelslangen produceert. De nauwkeurigheid van elke stap is cruciaal om kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare koelslangen te produceren die uitermate geschikt zijn voor de motorcross en enduro motoren.