ALUMINIUM RADIATEURS


Aluminium radiateurs

Ontdek de ultieme combinatie van prestatie en duurzaamheid met onze hoogwaardige aluminium radiatoren en betrouwbare silicone koelslangen! Bij ons vindt u de perfecte oplossingen voor het optimaliseren van uw koelsysteem en het bereiken van ongeëvenaarde efficiëntie.

Onze aluminium radiatoren zijn ontworpen met één doel voor ogen: het leveren van uitzonderlijke koelprestaties. Gemaakt van hoogwaardig aluminium, zijn onze radiatoren lichtgewicht, maar toch sterk en bestand tegen corrosie. Of u nu op zoek bent naar een radiator voor Honda | KTM | Kawasaki | Yamaha | Suzuki | Sherco | GasGas | Beta | Husaberg | Husqvarna | TM, onze radiatoren zijn speciaal ontworpen om de warmteafvoer te maximaliseren en uw crossmotor of enduromotor op de ideale temperatuur te houden, zelfs onder zware omstandigheden.

Productie proces

TIG-lassen (Tungsten Inert Gas) is een lasproces waarbij een elektrische boog wordt gecreëerd tussen een niet-afsmeltende wolfraamelektrode en het te lassen aluminiumwerkstuk. Een belangrijk kenmerk van TIG-lassen is het gebruik van een inert beschermgas, meestal argon, om het smeltbad en de elektrode te beschermen tegen interactie met zuurstof en stikstof uit de omgevingslucht.

Het lasproces begint met de voorbereiding van het te lassen materiaal, waarbij alle onzuiverheden, oxidatie en verontreinigingen grondig worden verwijderd. Een schoon oppervlak is van cruciaal belang voor het verkrijgen van een kwalitatief hoogstaande las.

Tijdens het TIG-lassen van aluminium, wordt de wolfraamelektrode dichtbij het werkstuk gebracht zonder het aan te raken. Vervolgens wordt de boog tussen de elektrode en het werkstuk tot stand gebracht door de stroom in te schakelen. De hoge warmte die wordt gegenereerd door de boog zorgt ervoor dat het aluminium smelt en vloeibaar wordt, waarna het materiaal wordt afgezet om een las te vormen.

Een ervaren lasser kan de lasnaad nauwkeurig volgen, waarbij de warmte-input en toevoegmateriaal zorgvuldig worden gecontroleerd. Dit resulteert in een nette, esthetisch aantrekkelijke las met minimale vervorming en spatten. Het vermogen om dunne materialen met TIG-lassen te verwerken, maakt het een favoriete keuze voor het verbinden van aluminium onderdelen die vaak worden gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, auto-industrie, en andere toepassingen waar precisie en kwaliteit cruciaal zijn.

Na het lassen kunnen eventuele slakken en onzuiverheden worden verwijderd, en de las kan worden nabewerkt om een glad oppervlak te krijgen. TIG-lassen van aluminium vereist echter een zekere mate van expertise en oefening vanwege de specifieke uitdagingen die het materiaal met zich meebrengt, zoals de hoge warmtegeleiding en gevoeligheid voor vervorming. Een goed uitgevoerd TIG-lasproces resulteert echter in duurzame, sterke en hoogwaardige lasverbindingen.

Voordelen

Aluminium radiateurs worden vaak gebruikt in crossmotoren vanwege hun uitstekende warmteafvoer-eigenschappen en duurzaamheid. Deze radiateurs zijn ontworpen om de motor en andere cruciale onderdelen van de crossmotor te koelen door overtollige warmte af te voeren die wordt gegenereerd tijdens het rijden.


De voordelen van aluminium radiateurs voor crossmotoren zijn onder andere:

  1. Warmteafvoer: Aluminium heeft een hoog warmtegeleidingsvermogen, waardoor het efficiënter is in het afvoeren van warmte dan sommige andere materialen.

  2. Lichtgewicht: Aluminium radiateurs zijn relatief lichtgewicht in vergelijking met radiateurs gemaakt van andere materialen zoals koper.

  3. Sterkte en duurzaamheid: Aluminium is sterk en duurzaam, waardoor het bestand is tegen ruige omstandigheden die vaak voorkomen bij off-road rijden.

  4. Corrosiebestendigheid: Aluminium heeft van nature een beschermende oxidelaag, wat helpt bij het voorkomen van corrosie, vooral wanneer de crossmotor wordt blootgesteld aan vochtige omgevingen.

  5. Vormbaarheid: Aluminium kan gemakkelijk worden gevormd en gelast, waardoor het mogelijk is om complexe radiatorontwerpen te maken die passen bij de specifieke behoeften van verschillende crossmotoren.

Onderhoud

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de aluminium radiateurs van hoge kwaliteit zijn en goed zijn ontworpen voor de specifieke crossmotor. Een goed functionerend koelsysteem is essentieel om oververhitting te voorkomen, wat schade aan de motor kan veroorzaken.


Bij het gebruik van een crossmotor met aluminium radiateurs is het ook raadzaam om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het controleren op lekken, het reinigen van vuil en stof van de radiateurs en het controleren van de koelvloeistofniveaus, om de optimale prestaties en levensduur van het systeem te waarborgen.